top of page

NEWS

Vrijdag 14 januari 2022

Zoals iedereen net heeft kunnen horen tijdens de persconferentie wordt binnen en buiten sporten zowel voor de jeugd als de volwassenen weer mogelijk.

Morgen nog even hetzelfde coronarooster als voor de lockdown.

10.30 uur Jeugd I

11.15 uur Jeugd I en volwassenen

Vanaf volgende week vinden de trainingen weer plaats volgens het normale rooster. 

Hou de agenda in de gaten voor de gezamenlijke trainingen

Geen trainingen i.v.m. coronavirus

Per direct tot nader order

Ook in Moordrecht worden maatregelen genomen tegen het coronavirus.

Daarom heeft het bestuur van Multifunctioneelgebouw De Zuidplas besloten om het hele gebouw te sluiten voor alle sportactiveiten.

Tot nader order zullen er dus geen Kempotrainingen plaatsvinden.

 

Hou aub onze website en facebookpagina in de gaten over de laatste nieuws wat betreft onze trainingen.

Voor al onze laatste nieuwtjes: Kijk op onze facebookpagina!!

 

http://www.facebook.com/kempotahitu

 

Darinka geslaagd voor 2e dan

27 Mei 2016

Vrijdag 27 mei vonden er de nationale danexamens plaats van de NFK voor Kempo.

Na een pittig examen slaagde Darinka met lof voor de 2e dan.

Hiermee is zij de eerste vrouwelijke kempoka van Kemposchool Tahitu die  in het bezit is van de 2e dan.

Overlijdensbericht

19 Augustus 2015

Met grote verslagenheid hebben wij woensdagavond 19 augustus jl. helaas kennis moeten nemen van het plotseling overlijden van leerling, mede kempoka en vriend

 

FERRY VAN DAM

 

We zullen Ferry altijd blijven herinneren als een vrolijke, oprechte, grappige en sportieve jongen zowel in als buiten de dojo.

 

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Minouk, zijn kinderen Dewi, Fayah, Jaimy, zijn (schoon)ouders, broer, zusje en verdere familieleden en vrienden.

 

Rust zacht Ferry

 

TADJU / OSU

Succesvolle danexamens

19 April 2015

Afgelopen zondag vonden in Den Haag de landelijke danexamens plaats voor Karate, Kempo en Kobudo. Twee leerlingen van Kempo Tahitu moesten op voor een volgende dangraad. 

Na op alle examenonderdelen een ruime voldoende te hebben gehaald is Ferjo Hitipeuw geslaagd voor de 2e dan Kempo en Rene Hoogendoorn, die al in het bezit was van de 2e dan Kempo, voor de 1e dan Kobudo. 

 

De foto's van het examen zijn te zien op onze facebookpagina.

Boek 'Oosterse Vechtsporten'

16 April 2015

Zaterdag 2 mei vind de presentatie plaats van het boek 'Oosterse Vechtsporten' van de heer Groenewald. In het boek zal ook een hoofdstuk over onze school beschreven staan.  

De presentatie zal plaatsvinden in De Beeren Eetcafes Utrecht van 12.30 - 15.00 uur.

 

Toegang is alleen mogelijk na aanmelding via ruud.groenewald@planet.nl

 

Artikel Indonesische krant

4-5 April 2015

In de weekendeditie van de Indonesische krant 'Sinar Harapan' staat op pagina 20 een artikel over de familie Tahitu en de Kemposchool.

 

Kang Cecep Arif Rahman

23 November 2014

Zondag 23 november werd er door een aantal Kempoka's van Kempo Tahitu deelgenomen aan een seminar wat werd gegeven door niemand anders dan Pencak Silat-specialist Kang Cecep Arif Rahman uit Indonesië die naast een rol ook verantwoordelijk was voor de vecht-choreografie van de internationale filmhit 'The Raid 2 - Berandal'.

In een boeiende seminar van 3 uur werden er o.a. zelfverdedigingstechnieken getraind uit de Panglipur-stijl. Met vele overeenkomsten met onze Kempostijl was het voor iedereen een geslaagde training.

De foto's zijn te bekijken op onze facebook-pagina.

Boek Oosterse Vechtkunsten

27 september 2014

Momenteel wordt er door dhr. R.E. Groenewald gewerkt aan een boek over Indonesische vechtkunsten in Nederland. Ons is gevraagd om een bijdrage te leveren aan dit boek.

Meer info volgt.

Kempo artikelen

26 augustus 2014

Op de site van de NFK zijn recentelijk twee artikelen over het Kempo geplaatst.

 

Hieronder de links waaronder ze te lezen zijn.

 

1:

http://www.federatiekrijgskunsten.nl/images/20140812_Kempo_door_tahitu_web_def_low.pdf

 

2: http://www.federatiekrijgskunsten.nl/images/Kempo_geschiedenis_en_ontwikkeling_in_Nederland_Aangepaste_versie_kopie_def_2.pdf

 

 

Geboorte

12 augustus 2014

24 Juli jl. is Dennis vd Bos weer vader geworden van een gezonde dochter.

Zij heet

 

Steffanie Amber Renske 

 

Zij is geboren op 24 juli, weegt 3370 gram en is 50 cm lang.

 

Wij wensen Dennis samen met zijn vrouw Karin en oudste dochter Lotte veel plezier toe met hun nieuwe aanwinst in de familie.

Iedereen geslaagd!!

13 juli 2014

Afgelopen weekend werd het seizoen afgesloten met de halfjaarlijkse band-en slipexamens voor de jeugd en volwassenen. 

De examens werden verdeeld over 2 dagen. Vrijdag waren de volwassenen aan de beurt en zaterdag mochten de jeugdige kandidaten laten zien wat ze in huis  hadden in een volgepakte dojo met veel ouders, opa's en oma's die de kleine kempoka's kwamen aanmoedigen. De examenkandidaten in Capelle aan den IJssel mochten woensdag al hun kunnen demonstreren. 

 

In totaal waren er zo'n 50 examenkandidaten die uiteindelijk allemaal slaagden. Voor Joshua Nahafahik was dit zijn laatste sportschoolexamen. Zijn volgende examen zal voor de zwarte band zijn, en dat zal een landelijke bondsexamen zijn. 

Kempo Tahitu goes USA

27 mei 2014

Vanuit de V.S. is er serieuze interesse getoond in de Kempostijl zoals dat bij ons in de sportschool getraind wordt.
Dhr. M. LaPanne, 4e dan Shaolin Kempo en 2e dan American Kenpo Karate, hoofdinstructeur van Lions Progressive Kenpo Karateschool in Strafford, New Hampshire en David Tahitu zijn in de voorbereidende fase van een kennis-en techniekoverdracht.
Meer info volgt z.s.m..

Succes bij Open Lu Gia Jen Katatoernooi

28 April 2014

Den Haag - Zondag 27 april vond in Den Haag het Open Lu Gia Jen Katatoernooi plaats. Het niveau was erg hoog en zowel het publiek als de scheidsrechters werden kostelijk vermaakt. Vier kempoka's vielen na een zware strijd in de prijzen.

 

In de poule '12 t/m 14 jaar groen t/m bruine band' werd Nina Tahitu tweede. Merlijn Tak behaalde de derde plaats in de poule '15 t/m 17 jaar blauw t/m zwarte band'.

 

Bij de volwassenen behaalde in de poule 't/m blauwe band' Putra Rai de eerste plaats en in de poule 'bruin t/m zwarte band' eindigde René Hoogendoorn op de derde plaats.

Succesvol danexamen Kempo

16 November 2013

Op zondag 16 november zijn 4 kandidaten van Kempo Tahitu geslaagd op het hogere danexamen Kempo van de NFK. Na o.a. een hoop verloren zweet en heel  veel trainingsuren zijn uiteindelijk alle 4 de kandidaten geslaagd. Mart Gahler slaagde voor de 1e dan, René Hoogendoorn en Jan-Willem van de Bas slaagde voor de 2e dan, en Kees Hoogendoorn slaagde voor de 3e dan.

Contributie

1 November 2013

Even een reminder voor onze Kempoka’s:

Contributie dient vooraf te worden betaald op de eerste training van elke maand / elke 5 maanden of elke 10 maanden.

Het komt regelmatig voor dat de contributie achteraf wordt betaald of dat er een achterstand is ontstaan van enkele maanden. Hou dit zelf even in de gaten a.u.b..

Foto's BJJ training

12 Juni 2013

Foto's van de Brazilian Jiu Jitsu training met UFC veteraan Remco Pardoel zijn te vinden op onze 'Multimedia' pagina hier op de site.

Please reload

12 mei 2013 - Samenwerking met Garcia Combat Club Guarulhos Brazilië

David Tahitu en eigenaar/hoofdinstructeur Paulo Garcia van Garcia Combat Club uit Guarulhos Brazilië gaan samenwerken in de vorm van uitwisseling van ideeën en technieken.Een begin is inmiddels al gemaakt. Met deze samenwerking is het de bedoeling om het ‘grondgevecht’ van de MMA’ers beter onder de knie te krijgen. Ex-wereldkampioen Braziliaans Jiu Jitsu Paulo Garcia is daar met zijn jarenlange ervaring de juiste persoon voor.

 

14 april 2013 - Succes in Den Haag bij 5e open Lu Gia Jen

Zondag 14 april vonden in Den Haag de 5e open Lu Gia Jen Katakampioenschappen Karate en Kempo plaats. Een aantal jeugdige Kempoka's van Kempo Tahitu lieten zien wat ze in huis hadden. In de poule 'jongens 11 jaar groene band' werden Martijn Drenth en Mischa van Driel respectievelijk 3e en 2e. In de poule 'meisjes 12-14 jaar wit' behaalde Femke de Koning de 2e plaats.En Nina Tahitu eindigde op de 1e plaats in de poule 'jongens/meisjes 11-12 jaar groene band'. Het was een lange dag voor de Kempoka's maar ze hebben met veel plezier weer heel wat ervaring opgedaan.

 

20 maart 2013 - Lid Nationaal Karateteam Polen te gast bij Kempo Tahitu

Woensdag 20 maart was Sonia Walaszczyk te gast in de dojo van Kempo Tahitu. Zij is lid van het nationale team van Polen en zij was hier wegens een uitwisselingsproject met 1 van de leerlingen van Kempo Tahitu. Sonia beoefent de karatestijl Shotokan bij ATEMI Bielsko-Biała en het leek haar leuk om eens kennis te maken met Kempo.

 

15 December 2012 - Clubkampioenschappen

Moordrecht - De Kempo Clubkampioenschappen 2012 van Kempo Tahitu waren weer geslaagd. Zowel de jeugd als de volwassen leerlingen van beide afdelingen Moordrecht en Capelle a/d IJssel toonden een goede inzet en hebben flink hun best gedaan. In een volgepakte dojo werd op 2 velden de onderlinge strijd aangegaan op de onderdelen Ippon Kumite en Kata.

De uitslagen in de verschillende groepen zijn resp. 3e, 2e en 1e plaats:

Ippon kumite beginners 6 t/m 11 jaar:

Annelies Drenth, Tiemen Goudriaan, Marthen Heerkens

Ippon kumite gevorderden 6 t/m 11 jaar:

Dean Niessink, Martijn Drenth, Jasper Hoogendoorn

Kata beginners 11 t/m 14 jaar:

Esmee Noomen, Finn v/d Berg, Alisha Diersmann

Kata gevorderden 11 t/m 14 jaar:

Milan Smid, Niels v/d Hoeven, Nina Tahitu

Kata beginners volw.:

Mariska Oudshoorn, Vincent Tak, Edgar Belonje

Kata gevorderden volw.:

Jeff Smits, Sergej Hitipeuw, Joshua Nahafahik

Kata Black Belts:

Darinka Hofman-Roth, Thomas Smid, Réne Hoogendoorn

 

15 November 2012 - Mixed Martial Arts Day

Zaterdag 27 oktober 2012 organiseerde Loupatty-MMSD met groot succes de Mixed Martial Arts Day in Hoogeveen, met workshops van David Tahitu (Kempo) en Lucien Carbin (Muay Thai). Lucien Carbin is een voormalig Thaiboks wereldkampioen en een gerespecteerd trainer. Hij trainde vele wereldkampioenen en bekende vechters zoals Alistair Overeem (UFC), Tyrone Spong (K1) en Gilbert Yvel (UFC). Deze dag werd georganiseerd door Loupatty MMSD. Foto's zijn te vinden op onze 'Multimedia' pagina hier op de site.

 

29 augustus 2012 - Bezoekers uit de V.S. te gast bij Kempo Tahitu

Vandaag hadden we in de dojo Capelle a/d IJssel twee gasten uit de Verenigde Staten. Fitnessinstructrice Joan Acklin en ex-professional Basketballspeler Chris Acklin deden beiden fanatiek mee tijdens de Kempo-training.

 

22 April 2012 - Medailles voor kempoka's van Kempo 'Tahitu'

Den Haag / Moordrecht - Op een groot landelijk Kempo en Karate jeugdtoernooi in Den Haag met zo'n 150 deelnemers uit het hele land tot 18 jaar hebben de kempoka's van Kempo 'Tahitu' goed gepresteerd. Het wedstrijdteam bestond uit 16 deelnemers waarvan er 8 met een medaille naar huis gingen. Niels van der Hoeven werd 1e in de categorie 'jongens 11-12 jaar oranje band', en in dezelfde categorie mocht Jasper Hoogendoorn een medaille voor de 3e plaats in ontvangst nemen. In andere categorieën werd een 3e plaats behaald door Martijn Drenth, Gerson Risamasu, Alisha Diersmann en Nina Tahitu. Santino Jeremias en Milan Smid behaalden in hun eigen categorie de 2e plaats.

 

15 April 2012 - 20e zwarte bander voor Kempo Tahitu

Den Haag - Vandaag vonden de landelijke danexamens plaats van de NFK. Sidney Nahafahik slaagde hier voor zijn zwarte band en hij is hierbij de 20e zwarte bander van Kempo 'Tahitu'. Van harte gefeliciteerd!

 

20 November 2011 - Iedereen geslaagd

Den Haag - Vandaag vonden de landelijke Dan-examens plaats in de dojo van Lu Gia Jen in Den Haag. Alle examenkandidaten zijn geslaagd. Thomas Smid en René Hoogendoorn voor de eerste Dan en Theo Hijzelendoorn en David Tahitu voor de vierde Dan.

 

8 November 2011 - BRAins-Kempotraining

Vandaag was de laatste BRAins-Kempotraining. Met slechts een handjevol enthousiaste basisschoolkinderen namen we op een leuke, speelse manier de beginselen van Kempo door. Aan het einde kregen alle deelnemers een deelname-certificaat.

(BRAinS-Brede Activiteiten in Scholen is een samenwerkingsproject van gemeente Zuidplas, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, sportverenigingen, culturele instellingen, particulier initiatief en jeugdwerk Zuidplas. Door mee te doen aan BRAinS kunnen leerlingen kennnismaken met verschillende sporten of andere activiteiten op het gebied van o.a. kunst en cultuur)

 

6 November 2011 - Geslaagd Kempo-seminar

Vandaag werd er in Den Haag bij dojo Lu Gia Jen een Martial Arts Festival gehouden met een 9-tal stages zoals Jiu-Jitsu, Pencak Silat, Karate, Kobudo en Kempo. Bij de Kempo stage waren er een kleine 40 deelnemers.

bottom of page