top of page

LIDMAATSCHAP VAN DE NFK

Aansluitingsnr. Kempo Tahitu S0015

De NFK is van start! Wat begon als een initiatief van Wim van de Leur onder de naam van Budo Federatie Nederland (BFN) is in korte tijd uitgegroeid tot een bredere organisatie toegankelijk voor alle disciplines binnen de krijgskunsten met als naam Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten (NFK). Met deze naamswijziging kon het gehele spectrum van de krijgskunsten, van Koreaans tot Indonesisch, van Budo tot ‘niet Budo’, onder één noemer verenigd worden.

 

In de zomer van 2009 heeft het bestuur de puntjes op de i gezet. Het bestuur heeft veel activiteiten uitgevoerd die nodig zijn om een platform als het NFK mogelijk te maken en er wordt nog steeds hard gewerkt aan de nodige zaken. Schroom niet uw diensten aan te bieden wanneer u denkt een steentje bij te kunnen dragen, de NFK is er ‘voor en door allen’. Maar we hebben ook al seminars en stages gehad die erg goed bezocht zijn. Net als de eerste zwarte band examens en promoties. Niet alleen voor karate maar ook voor kempo, kobujutsu en jiu jitsu. U begrijpt, het is een kwestie van tijd en dan zullen wij ook de eerste wedstrijden kunnen aanbieden.

 

De NFK streeft er naar goede kontakten met andere bonden te onderhouden en waar mogelijk met hen samen te werken of waar wenselijk zelfs gezamenlijk op te trekken, maar u, de sportbeoefenaar zelf staat bij ons centraal! U bent al lid van een bond? Voor ons geen enkel probleem! Overweeg dan of de NFK u voldoende meerwaarde biedt om een lidmaatschap te rechtvaardigen, wij adviseren u graag en voor u vrijblijvend. De NFK concentreert zich op de breedtesport die vele tienduizenden Nederlanders bezig houdt. De top binnen wedstrijdsporten laat zij over aan de organisaties die daar reeds voor bestaan, wat niet inhoud dat er geen top (wedstrijd-) sporters lid zijn van de NFK! Maar, iedere sporter is bij ons ‘top’, zij zijn ons bestaansrecht, op hen willen wij ons richten.

 

Wat voor veel oude meesters gold, geldt wellicht ook voor u. Zij bestudeerden meerdere krijgsdisciplines om zichzelf tot op een hoger niveau te kunnen ontwikkelen. Wie in Nederland biedt u dit platform? De NFK! Daar zijn we voor, daar gaan we voor. De NFK heeft een aantal hogere Dan graad houders vanuit verschillende disciplines aan zich gebonden. Dit en de inrichting van de organisatie maakt het onder meer mogelijk om graduaties te registreren en (Dan graad) examens af te nemen. Met de NFK worden uw graduaties landelijk geregistreerd en erkend. De NFK bevordert de kruisbestuiving van kennis en vaardigheden tussen verschillende vechtsporten, verenigingen en individuele beoefenaars. Wat gaan we van elkaar leren en hoe kunnen we elkaar versterken? Dat gaat de komende tijd spannend en interessant voor ons allen worden. De NFK helpt hierbij door seminars, stages, leergangen, publicaties en alles wat hiervoor verder nodig is. Daarnaast zullen specifieke opleidingen aangeboden worden.

 

bottom of page