top of page

INSTRUCTORS

Alle trainingen staan onder rijksgediplomeerde leiding van de hoofdinstructeur of één van zijn assistenten.

 Sifu Tom Tahitu (head instructor) 4e Dan (KBN/WKF), 6e Dan (NFK)

 

Zoals bijna iedere jongen begonnen met voetballen. Hoewel hij dit altijd heel fanatiek en met plezier deed, trok   een  individuele sport hem toch meer aan. Via een kennis kwam hij in aanraking met judo, zijn eerste                 zelfverdedigingssport. Na twee jaar judo bij Sportschool Sels in Gouda is hij overgestapt op andere oosterse       vechtsporten zoals Tae Kwon Do, Wing Chun, Pentjak Silat Setia Hati bij wijlen Paatje Cor Turpijn-Hardjono, en uiteindelijk Shaolin Kempo.

 

Hij heeft Shaolin Kempo bij o.a. Renee Degener (College Degener) getraind.

Zijn zwarte band heeft hij bij René Scharff gehaald die toen onder supervisie van zijn leraar les gaf.

Naast de vele wedstrijden waaraan werd deelgenomen zat hij ook in het in de jaren '70 en '80 bekende               demonstratieteam van René Scharff uit Waddinxveen die overal in het land en zelfs in het buitenland spectaculaire demonstraties verzorgde en zo het  Shaolin  Kempo bekend maakte bij een groter publiek. Andere namen uit het  demonstratieteam uit die tijd zijn o.a. Roy  Doets, Jan Bezemer en Hans Segers.

 

Sinds 1981 is Tom rijksgediplomeerd Karate-do/Kempo-leraar en fitnessinstructeur. Tevens is hij naast het Kempo ook 1e Dan-houder Kung Fu. Naast het lesgeven was hij ook actief bij de Karate-Do Bond Nederland als   scheidsrechter, examinator en was hij jarenlang Stijlvertegenwoordiger van het Kempo bij de KBN.

Hedendaags  bekleedt hij deze  functies bij de NFK.

 

 

 

 

 

 

David Tahitu 5e Dan (NFK), 3e Dan (KBN/WKF)

 

Beoefend Kempo sinds 1983 en geeft les sinds 1991.

Naast 5e dan Kempo, ook in het bezit van 3e dan Karate (KBN/WKF) en beoefend

hij ook Okinawa Kobudo. 

Is gediplomeerd vechtkunst-en sportleraar en tevens scheidsrechter-C

Kata en Kumite van de NFK. 

 

Heeft wedstrijdervaring op nationaal en internationaal niveau.

 

Hoogtepunten:

 

- Meermalig Nederlands Kampioen Kata (KBN e.a.)

- Meermalig Nederlands Kampioen Kumite (KBN e.a.)

- 5e plaats bij World Championships Kenpo Karate (wapen kata) 2012 (IKKA)

- Plaats bij de beste 10 Selfdefence-specialisten bij

World Championships Kenpo Karate 2012 (IKKA)

 

Verslaan van:

 

- Meervoudig Europees Karate Kampioen Kumite (+80 kg) in open gewichtsklasse

- Meervoudig Wereldkampioen Kata (gewapend)

 

Verder ook seminars gevolgd en/of samen getraind met o.a.: 

 

Cecep Arif Rahman (pencak silat Panglipur)

Robin Gracie (BJJ - Helio Gracie's youngest son)

Remco Pardoel (BJJ - UFC veteran)

Pat McCarthy (Koryu Uchinadi)

Dennis Niessink 3e Dan (NFK), 2e Dan (KBN/WKF)

 

Mijn naam is Dennis Niessink (1970), zoon van een Indische moeder (Bandung, 1946) en een Hollandse vader. Ik beoefen het kempo bij Tom Tahitu sinds 1982.

Al in mijn vroege jeugd had ik een voorliefde voor Eastern martial arts en verkoos het judo boven het voetbal.

 

Het Kempo is me met de paplepel ingegoten. Veel familieleden hebben het op de een of andere manier beoefend. Mijn vader, enkele ooms , oudere neven en nichten. Later ook mijn jongere broer en zus en nu ook mijn zoon Dean.

Na het behalen van de 1e dan (rond 1990) ben ik gaan assisteren bij de training van de kempo jeugd . Deze ervaring heeft me enorm geholpen tijdens de lessen fysieke training gedurende mijn studie op de academie voor fysiotherapie.

 

Na mijn studie fysiotherapie ben ik Tradional Chinese Medicine (Chinese Acupunctuur) gaan studeren. Deze interesse werd in grote mate gevoed door mijn Oosterse roots, de kempo alsmede de onvrede die in mij ontstond t.a.v. het vak fysiotherapie. Ik was op zoek naar een completere visie van de mens t.a.v. gezondheidsproblemen. Vervolgens ben ik verschillende Acupunctuurstijlen gaan studeren, waaronder enkele Japanse stijlen. Deze Japanse stijlen zijn echter veel meer geworteld in de oude klassieke Chinese Acupunctuur dan de veel bekendere moderne stijl TCM (traditioneel Chinese medicine).

 

Naast kempo heb ik ook andere martial arts beoefend waaronder Tai Chi Chu ‘an, Pencak Silat en Kung Fu.

Ik vind de Eastern martial arts een grote ontdekkingsreis en vind het boeiend om aspecten van verschillende stijlen uit te proberen en te onderzoeken.

Kempo blijft echter mijn basis.

Ik kan zeker zeggen dat de kempo mij voor een groot gedeelte gevormd heeft in de persoon die ik geworden ben.

Ik zie een grote overeenkomst in de problematiek die we in het dagelijks leven allemaal tegen komen en het gevecht. Hier bij doel ik niet op agressie maar het oplossen van problemen. Binnen het gevecht heb je niet veel tijd om na te denken bij een aanval en om de situatie met je hoofd op te lossen. Je reageert op dat moment in die situatie oftewel je moet proberen in het “nu” te zijn. 

Theo Hijzelendoorn 5e Dan (NFK), 3e Dan (KBN/WKF)

 

In 1987 begonnen met Kempo. Ik was zeker geen natuurtalent.

Mijn trainer wist vaak niet wat hij met mij moest. Maar door mijn doorzettingsvermogen en hard te blijven trainen heb ik het behoorlijk ver geschopt. Heb 8 jaar lang zelf lesgegeven in Den Haag. Nu help ik

samen met David mijn trainer tijdens de lessen in Moordrecht. Naast Kempo doe ik fitness en geef les op de fitness-school in Kickfun. Tevens ben ik tao-bo instructeur en fitnessinstructeur. Ik heb diverse uitstapjes gemaakt naar andere krijgskunsten. Van Aikido tot Freefight maar dit was altijd naast het Kempo want dat is toch mijn grootste passie.
 

bottom of page