top of page

Embleem

 

Kempo - Pukulan is de naam van onze stijl,

een Chinees/Indonesisch zelfverdedigingskunst.

 

Naast de Shorin kokutsu dachi, een veel voorkomende stand in onze stijl en het yin-yang symbool uit de Chinese filosofie is ook onze naam 'Tahitu' te lezen in het Chinees.

 

Tevens zijn de kleuren van de Molukse vlag te zien om onze roots aan te geven. 

 

Tahitu is de naam van onze school.

Stijlnaamsverandering

 

'van Shaolin Kempo naar Kempo Pukulan'

 

Zoals eerder te lezen is, bestaan er in Nederland dus 2 Shaolin Kempo-stromingen, de Faulhaber en de Meijers-stroming.

Onze school komt voort uit de Faulhaber-stroming. Een stroming waarin duidelijke links te zien zijn met de Indonesische oorsprong. 

 

Na vele jaren is besloten om de stijlnaam te veranderen. Omdat er tegenwoordig in Nederland vele Shaolin Kempostijlen beoefend worden waarvan er enkele niks met Shaolin te maken hebben is besloten om in onze school de naam Shaolin Kempo te veranderen in Kempo Pukulan. 

 

Het Indonesische woord Pukulan (betekent 'het slaan', 'vuistvechten') komt qua betekenis op hetzelfde neer als de betekenis van Kempo ('weg van de vuist'), maar op deze manier duiden wij aan dat wij het Kempo beoefenen dat via Indonesië In Nederland terecht is gekomen.

 

Andere Kempo-stijlen die tegenwoordig ook beoefend worden in Nederland zijn o.a. Shaolin Kempo met zijn vele varianten, Shorinji Kempo (Japan) en Ed Parker Kenpo Karate (V.S.).

 

Kempo Pukulan Tahitu is de eerste en enige school die de naam Kempo Pukulan als stijlnaam gebruikt.

Andere scholen uit dezelfde stroming gebruiken nog steeds Shaolin Kempo als stijlnaam. 

Mochten er toch scholen zijn die hun stijl ook Kempo Pukulan noemen dan zijn dat scholen uit een andere stroming en/of stijl of scholen met een andere visie en/of filosofie en dus niet geaffilieerd zijn aan Kempo Pukulan Tahitu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page